Francouzské menu "à la télé tchèque" 2

24. června 2009 v 19:42 | sl. Lenka |  francouzské ochutnávky
Nahlédněme zase trochu pod pokličku francouzským hospodyním, respektive koukněme se na české televizní kuchaře, jak vaří po francouzsku (minulý výběr televizních receptů zde).


Dnes to bude o cibuli. Tu má doma opravdu každý... a dá se z ní udělat třeba parádní koláč. Nevěříte?


A samozřejmě bez cibule by nebyla ani cibulačka... zde se můžete kouknout, jak ji vaří pan Babica.

Pravidelně, když začnu psát o francouzské kuchyni, vždycky skončím u šneků... a aby to dnes nebylo pouze o cibuli, tak si to neodpustím ani dnes a pravděpodobně si to ani do budoucna odpustit nehodlám, pokud je konečně neochutnám. Že nevěříte, že můžou chutnat? Vydržte do konce epizody z názvem ... a šneka sníš?, ve které tým Kuchařské pohotovostí sestavil celé hlemýždí menu.

Bon appétit!
 


Komentáře

1 Nora Králičí Nora Králičí | Web | 24. června 2009 v 20:55 | Reagovat

Jak chutná šnek? Je to podobný jako ústřice? ,o/
Já jsem co se týče extrémů francouzské kuchyně měla jenom žabí stehýnka (délicieux) a ještě nic nepředčilo mojí oblíbenou ratatouille...

2 Ľudka Ľudka | Web | 24. června 2009 v 21:02 | Reagovat

si jednotka, ty si génius, vyriešila si to!!!

3 sl. Lenka sl. Lenka | Web | 24. června 2009 v 21:24 | Reagovat

Noro, právě že nevím, jak chutná šnek! A zajímalo by mě to! :))) A žabí stehýnka fakt dobrý, jo? ;)

Ľudko, děkuju... ani nevíš, jakou mám radost! :)

4 corly corly | 24. června 2009 v 22:13 | Reagovat

No...se šnekem....teda fakt nevím.Né,já na to nemám!!!!!Já bych ho neochutnala!!!!:-((((

5 Eva* Eva* | Web | 25. června 2009 v 10:44 | Reagovat

Ahoj Lení, tak já mám cibulačku po francouzsku moc ráda a ten koláč asi taky vyzkouším. Jak je tam i muškátový květ a slanina, tak to bude mňamka!
Zajímalo by mě, jestli ti šneci nejsou slizcí, ale muž je  ochutnal, prý mu to přítel vnutil a závěr - kdyby prý nevěděl, že je to hlemýžď, tak by mu to i chutnalo. :D
My jich máme plnou zahradu, těch velkých, co se vykupují, ale asi bych je chudáky vařit zaživa nedokázala...
Díky za milý komentář na fotoblogu, ono je to focení jediné, co mám...........
Hezký den ☼

6 Radka Radka | Web | 25. června 2009 v 11:36 | Reagovat

Tak ten koláč chci!!! Leni... AAA!!! Já jsem cibulová královna!:-D To mi nedělej:-D

7 Dáša Dáša | Web | 25. června 2009 v 13:41 | Reagovat

Lenko, já bych šneka neochutnala, ten vzhled mě nějak odpuzuje :-)) Ale kdybys chtěla, tak jich máme plnou zahradu, klidně ti pošlu :-))

8 Radka Radka | Web | 25. června 2009 v 16:28 | Reagovat

No, Leni, kéžby to byla pravda:( K nám jede zase hrozná bouře, fakt strašná, a zase radši vypínám počatač, protože včera pár lidem blesk vypálil všechny elektrické přístroje... Doufám že u vás taková hrůza není!

9 sl. Lenka sl. Lenka | Web | 25. června 2009 v 18:30 | Reagovat

Corly, ale třeba je to dobrý... možná bys nesměla vědět, co jíš - jako "pan Evík" ;)

Evi, já ho zatím nezkoušela, ale koukala jsem, že ho prodávali v Lidlu v rámci francouzského týdne - mražený. Ale přece na tom nic není ho upéct! Takže asi také vyzkouším!
A tu cibulačku já také můžu...

Tak Radečko, mouku, vařečku a hromadu cibule! :D Já tak nenávidím jí krájet!!! :)))
U nás je dnes už docela hezky. Jen strašné dusno, tak možná ta bouřka ještě přijde...

Děkuju, Dáši... kdybych se nebála té úpravy ze živých šneků na poživatelné, šla bych do toho!!! ;)

10 Bali Bali | Web | 8. července 2009 v 8:27 | Reagovat

Šnek chutná jako žvýkačka s příchutí surovin, které použijete v receptu ;-)
Máme je rádi, jíme je opravdu často, nejradši upravené takto: http://olivovakucharka.webgarden.cz/ryby-potvory-sneci/je-libo-sneka-pourquoi-pas-un.html
Jedli je u nás i lidé, kteří si mysleli, že by je dobrovolně nejedli :- ))
Stačilo je nepodávat v ulitě ale v listovém těstě. Všem chutnalo!
O víkendu jsem u nás s kamarádkou kulinařila, testovaly jsme různé recepty. Nikdy nejedla žabí stehýnka, tak jsem jí je udělala k večeři. Co myslíte? Chutnaly jí? MOC!
Report z akce, s jedním zajímavým receptem na francouzskou specialitu, dnes přidám na naše stránky, tak přijďte ochutnat ;-)
Vive la France!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama